
הכירו את חברי הלשכה: אלקיים תעשיות
אלקיים תעשיות מתמחה בפתרונות תהליכיים למערכות סביבה, פסולת מוצקה, פסולת בניין וכד'. מערכות מחצבה (שינוע, ניפוי), מפעלי בטון ומוצרי בטון, מערכות טיפול באבקות ומוצקים גרגריים, מכרות, מערכות שינוע כבדות ומסועים מסוגים שונים בכל רחבי העולם.
החברה נוסדה בישראל בשנת 1974 ומבצעת המון פרויקטים לענף הבנייה והמחזור בארץ ובעולם, כך שלא בכדי גם בקפריסין היא נחשבת לשם דבר.
מה שהתחיל עם אנשי עסקים קפריסאיים שהגיעו לארץ ב-1995 לתערוכות בתחום המחצבות והבטון, המשיך לסיפור אהבה ויחסים מצוינים שהתפתחו עד לכדי בניית המחצבה הגדולה ביותר באי.
הפעילות העסקית הפכה עם הזמן לחיבור אישי עם הלקוחות המקומיים כחלק מהאמון שנוצר, לשיתופי פעולה בערוצים ישירים עם דמויות מפתח בקפריסין ולעבודה עם סוכן מקומי.
אלקיים בונה את קפריסין
כיום חברת אלקיים תעשיות נותנת מענה בדרך עקיפה לפרויקטים החדשים שמוקמים בקפריסין בתחומי התשתיות, זאת בנוסף שלכך שאלקיים מספקת פתרונות הנדסיים ושירות חלקי חילוף ללקוחותיה באי.
פעילות זו מהווה חלק בלתי נפרד (ואף מרכזי) בהתפתחות של האי. למשל:
אספקת מפעלי בטון וציוד למפעל הבטון המקומי שבלעדיו לא ניתן לייצר בטון בקפריסין

ייצור מערכות וציודים למחצבה. פעילות זו מספקת את חומרי הגלם לבנייה (מחצבות וחול)

בניית תחנת מיחזור לפסולת בניין
ייצור ותכנון מערכי שינוע במפעל המלט ווסיליקו
למעשה חברת אלקיים תעשיות משתתפת באופן פעיל (תרתי משמע) בכל תהליך הבנייה בקפריסין, כך שרוב הבנייה העתידית המתוכננת באי (ויש הרבה) תהיה מהמוצרים אותם המכונות שלהם מייצרות.
אלקיים תעשיות – 30 שנה של תעשייה בקפריסין
מכיוון שחברת אלקיים עובדת בקפריסין כבר 30 שנה, יש לה כבר פרספקטיבה עסקית בכל הנוגע לאי שיכולה לתרום לאנשי עסקים אחרים. הם עוד זוכרים למשל שפאפוס הייתה כבר דייגים ולא "לונדון הקטנה" או "מוסקבה החמה" לדבריהם.

לפי אנשי החברה, הקפריסאים הם אנשים מקסימים ואפילו דומים לישראלים בחמימות ובאמונה שלהם, אבל למרות הגדילה והצמיחה האדירה באי השכן – האווירה העסקית לא לחוצה, האנשים יותר רגועים והכל מתקדם ועובד בהתאם לצמיחה המקומית.
באלקיים תעשיות מרגישים שהפוטנציאל של האי השכן התגלה לא רק כאי של תיירות, אלא גם כמקום להתפתחות עסקית, טכנולוגית ותעשייתית.
מבחינתם קפריסין הוא שילוב מנצח של עסקים, הנאה ומיקום שמהווה נקודת מפתח ימית ואווירית במזרח התיכון.
התרומה של לשכת המסחר ישראל-קפריסין

חברת אלקיים כאמור התחילה את פעילותה בקפריסין לפני שהייתה חברה בלשכת המסחר ישראל-קפריסין, אבל מאז שהצטרפה היא הולכת מחיל לחיל.
לשכת המסחר ישראל-קפריסין מאפשרת אליבא דאלקיים ליצור קשרים בתחום המיסוי, מארגנת כנסים של B2B, יוצרת הזדמנויות עסקיות, מפגישה בין אנשי עסקים מאותם סקטורים בשתי המדינות ובגדול – מרחיבה את האופקים ופותחת דלתות שלא יכלו להיפתח בדרכים אחרות.
